Skal være en offensive aktør

Tore Myrberg, Agderposten Medier
For seks år siden tok Bertel O. Steen i Kristiansand over virksomheten til Bjørn Osmundsen AS på Stoa. Det som en gang handlet utelukkende om nyttekjøretøy, er nå en fin kombinasjon av person-, vare- og lastebiler.

De største bussene er visst nok borte fra lokalene på Stoa, men innen lastebiler og varebiler har man fortsatt et godt utvalg.
– Vi dekker vel så å si alt innen varebiler. Snekkere, rørleggere og alt av transportbehov av pakker og gods. Og for mange er vi et naturlig valg når det skal handles lastebil, forteller salgssjef Jon Arnfinn Solli ved Bertel O. Steen på Stoa.

kia (3 of 3).jpgStor vekst
Til tross for stor konkurranse innen nyttekjøretøy, klarte man i Arendal å få en økning i salget innen varebilsegmentet på imponerende 50 prosent i fjor.
– Vi satser på en videre vekst i år, men det skal nok litt til for at vi skal klare like stor økning som i fjor.
Noe av grunnen ligger nok i at man innen varebil kan tilby alt fra småbiler, ofte kalt pizzabiler, og opp til den markedsledende Sprinter.
– Med Vito og Sprinter kan vi tilby minibusser opp til 22 seter og ned til 8 – 9. Vi dekker blant mye av taximarkedet på biler med ni seter, sier Solli.

Framtiden er elektrisk

I en tid hvor stadig mer av bilsalget har en elektrisk løsning, ligger Kia allerede godt an. Og bedre skal det bli.
Dagens utgave av Soul Electric med 30 kw batteripakke har 250 kilometer i oppgitt rekkevidde. Men, i desember kommer Kia Niro med 64 kw batteripakke og til normal pris. Da er det vel et regnestykke på hvor langt den vil gå, men vi snakker om opp mot 450 – 500 kilometer, sier Zeiffert.
Pr. i dag kommer Niro som hybrid eller plug-in-hybrid med en rekkevidde på 58 kilometer på strøm før den går over i hybridmodus.
– I tillegg har vi Optima, som har den lengste rekkevidden av alle i klassen med 62 kilometer på strøm før den går over i hybridmodus. Og begge disse bilene fikk terningkast seks i VGs hybridtest.

kia (2 of 3).jpgMarkedsledende garanti

Kia er et merke i vekst, ikke minst med sin garantiordning på syv år. Selv om et par andre merker har fulgt etter på antall år, har Kia sørget for å ligge litt i forkant.
– Vi har Norges beste garanti, uten diskusjon. Selv Forbrukerrådet sier det. Og det er en stor bonus for kundene at det er sånn.
Zeiffert kan fortelle at kundene er opptatt av garantien når de kommer for å kjøpe bil av ham.
– Dette er noe alle er klar over og opptatt av. For oss er det helt greit med en slik garanti, for vi er også det merket med minst feil. Garantien dekker alt unntatt slitedeler. Og på batteri og infotainmentsystemet er det fem års garanti.

Bredt utvalg
Det at man både har den gode garantien og kort leveringstid på bilene, gjør at Børre Zeiffert ser lyst på framtiden.
– Til vanlig snakker vi om en leveringstid på to til åtte uker. Det er en del forhåndssalg av den nye Kia Niro som kommer i desember, så da vil det være en kort periode med noe lengre leveringstid på den.
I tillegg er salgssjefen for personbiler glad for at man kan dekke behov fra de som trenger den lille Kia Picanto til bykjøringen og helt til de som ønsker en Kia Sorento, en stor SUV med syv seter og firehjulstrekk.
– Bertel O. Steen satser stort på Kia, og Kia er jo det mest voksende merket i Europa. Så mye satses det at det er planer om å bygge ut butikken, avslutter Børre Zeiffert.