Har fått ned bestillingstiden

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Kampen om elbilkundene er knalltøff, og mye handler om leveringstider. Derfor er Lars Gommerud hos Gromstad Auto glad for at man har fått ned leveringstiden på e-Golf.

Det er et års tid siden de første kundene kjørte ut av butikken i Arendal med nyeoppgraderte e-Golfmed300 kmrekkevidde. Siden den gang har bilen vært et populært valg blant mange, noe som har ført til ventetid for levering. Men, nå har situasjonen bedret seg.
– Dette er en bil vi har mange av i bestilling. I en periode var det opp mot et års leveringstid, men nå er det september/oktober som er reelt tidsperspektiv, forteller salgssjef Gommerud.


Fullblods Golf

Den siste tiden har det stått mye om Nissan Leaf og Tesla i pressen. Men, det viser seg at den drøyt året gamle utgaven av e-Golf med 300 kilometers rekkevidde fortsatt står fram som en god konkurrent.
– Det er jo en Golf på alle mulige måter, men med elektrisk motor. Dette er noe vi har solgt en del på.  
Eneste forskjell ligger i at utgaven med el-motor veier noe mer enn standardutgaven, og har marginalt mindre bagasjeplass.
– Det er en styrke at e-Golf appellerer til alle – akkurat som med de andre drivlinjene. Golf er modellen alle kjøper, så er det vi som må veilede kunden til å få den riktige bilen. Om det skulle være bensin, diesel, ladbar hybrid eller elektrisk. For Golf har alle disse valgmulighetene.


Bedre produksjon

Gommerud er imidlertid klar på at de fleste kundene som kommer for å kjøpe VW Golf har oftegjort seg opp en mening om hva de ønsker å ha. Så den store kampen for å selge e-Golf står mot de andre merkene.
– Tesla blir en litt annen kundegruppe, mens de andre elbilene nok ofte er ment for de samme kundene. Sånn sett er det en hard konkurranse. e-Golf har vært den mest solgte elbilen etter den kom, mens Leaf har vært med lengre og har solgt mest i sin levetid og Leaf har levert flest biler hittil i år.
Førsteutgaven av e-Golf var med rekkevidde på 190 kilometer, mens man det siste året har solgt e-Golf med 300 kilometer rekkevidde.
– Det skal bli spennende å se hvordan salget blir i år. Og spesielt siden det skal bli en bedre produksjon utover høsten. For når det gjelder leveringstid så er det nå flere land som har økende salg av elbil, sånn at det blir mer konkurranse om bilene som produseres.


Ikonisk bil

Dessuten har e-Golf en stor fordel i at Golf er et ikon innen bilverdenen. Det gjør at annenhåndsverdien er høy. Og, ikke minst, i e-golf har man en kompakt bil hvor Volkswagen har klart utnytte plassen til det fulle.
– Elbil er ofte bil nummer to, og om du skal ha en stor familiebil, så er det ikke så mange alternativer. e-Golf er stor nok til at fire voksne personer kan kjøre i den, avslutter salgsjef Lars Gommerud hos Gromstad Auto.