Sparker mer i fra enn de fleste

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Forrige uke fikk Gromstad Auto besøk av en rå bil. For selv om bilen står stille når du trykker gasspedalen i bunn, går det ikke mer enn 4,1 sekunder før du passerer lovlig fartgrense på motorveien.

Audi RS4 er en meget spesiell bil. For her snakker vi om en skikkelig råtass på alle måter. Rett og slett en racerbil forkledd som en stasjonsvogn.
– RS4 er en familiebil i særklasse hvor du virkelig føler både kraften og lyden når du tråkker klampen i bånn. Og det er tøft når du kan sjekke dashbordet for å følge med på G-kreftene som er i sving, sier salgssjef for Audi hos Gromstad Auto, Kai Sillerud.

audi (5 of 5)-2.jpgUtrolig kjapp
Og man føler virkelig G-kreftene i bilen. Hans Vidar Levinsen driver nettstedet nybiltester.no, og har fått låne bilen for uttesting i tre dager.
– Det er en drøm å trykke på gasspedalen, og det er det flere enn jeg som synes. Jeg kjørte ungen til barnehagen med denne bilen, og hun synes det var så gøy med akselerasjonen at hun ba meg trykke ned gasspedalen, sier Levinsen.
Selve testen må du inn på hans egne sider for å lese, men motorjournalisten deler gjerne av seg med hva han sitter med av førsteinntrykk av Audi RS4.
– Det jeg setter stor pris på er at den klarer å kombinere det komfortable med det heftige. Forskjellen er stor på om du velger komfortabel eller dynamisk modus.

audi (4 of 5)-2.jpgLitt over vanlig familiestandard
Til vanlig er det biler i en helt annen klasse som blir omtalt på nybiltester.no. Men, da Audi spurte Levinsen om han ville låne en RS4 i noen dager, var det vanskelig å si nei.
– Jeg tester mest biler som folk flest kjører. Samtidig er det jo moro med noe annet innimellom. Det blir litt krydder i hverdagen.
Salgssjef Sillerud håper det snart kjører en slik RS4 rundt i regionen. For det er ikke ofte man selger en stasjonsvogn til over en million kroner.
– Det er ikke så ofte vi har sånne biler her, for her snakker vi om et nisjeprodukt. Men, vi har en interessent som benyttet anledningen til å se bilen når Hans Vidar var innom. Og selv om vi snakker om en kostbar bil, så har disse bilene gått betraktelig ned i pris de siste årene. Det skyldes at de er lettere og mer miljøvennlige, sier Sillerud.
audi (1 of 5)-2.jpg
FAKTA:Audi RS4 AvantMotor: V6 twinturbo bensinEffekt: 450 hkDrift: QuattroToppfart: 250 km/t0-100: 4,1 sekunderForbruk: 0.87 l/milPris: Fra ca. 1,1 million kroner
audi (2 of 5)-2.jpg