Fikk en OL-vinner med på laget

Tore Myrberg, Agderposten Medier

Under OL tok han gull på skøyter, men han har måtte låne bilen til samboeren for å komme seg på trening. Nå har Sigmund Aasen og Mazda sørget for at Simen Spieler Nilsen selv kan komme seg dit han vil.

Det er vanskelig å se hvem som smiler bredest av den 24 år gamle skøyteløperen fra Arendal eller Svein Olav Aasen og Jostein Tellefsen hos Sigmund Aasen AS. For den nyinngåtte sponsoravtalen ser ut til å passe dem alle veldig godt.
– Simen skal jo komme seg rundt for å trene og bli bedre, mens for oss er dette god markedsføring. Det betyr mye for oss at et forbilde som ham kjører rundt i en Mazda CX-5, sier Aasen, i det nøklene blir overlevert den nybakte OL-vinneren.

simen (1 of 4).jpgHelt gull
I PyeongChang var Simen Spieler Nilsen med på det norske laget som slo arrangørlandet Sør-Korea i finalen. Kanskje det er derfor han bruker en litt morsom betegnelse for hva denne sponsoravtalen betyr for ham.
– Dette er helt gull! Nå får jeg anledning til å kjøre en veldig fin bil, og blir ikke så avhengig av andre. Jeg har kjørt mye i min far og min samboers biler til nå, så dette er gøy, sier Spieler Nilsen.
Han synes det er fint at skøytesporten i Norge opplever en oppsving som blant annet gjør arbeidet med å skaffe sponsorer litt enklere.
– Jeg merker at interessen har økt etter OL-gullet. Nordmenn er enkle sånn. Vi er på vei oppover, og det tjener alle på. Det er ikke slik at flere spør oss om få bli sponsor, men det er lettere å få ja når vi spør.

simen (4 of 4).jpgStøtter lokalt

Spesielt viktig er det for Sigmund Aasen AS at man har en lokal mann med i toppen, og at de kan støtte Simen direkte gjennom bilavtalen.
– For oss er det viktig å støtte lokalidretten. Samtidig håper vi jo å kunne bruke ham i noen sammenhenger. Vi har ikke avtalt hva, men det må selvsagt tilpasses ham, sier Jostein Tellefsen.
Det synes også Spieler Nilsen er helt greit.
– De siste årene har det ikke vært for mange sponsoroppdrag, for å si det sånn. Med en lokal sponsor blir det hele mer personlig, og det er helt greit. Det er også bra å måtte gjør noe tilbake for avtalene, for det betyr jo samtidig at man er attraktiv som sponsorobjekt, sier skøyteløperen.

simen (3 of 4).jpgBil som passer
Valget på bil var enkelt. For en mann som tilbringer en god del tid på veien for å forflytte seg mellom treningssteder, og langvendler mellom Arendal og Hamar for å få gode forhold sommerstid, måtte det bli en CX-5.
– Det måtte bli toppmodellen av CX-5, og vi har plukket ut den finest vi har. Og for at det skal være et blikkfang, så måtte den være rød, sier Aasen.
Dermed kan OL-vinneren være sikker på at han kjører rundt i en bil med mye sikkerhetsutstyr, og som er praktisk for en mann på farten.
– Her har jeg plass til alt av utstyr når jeg er på farten. Sånt betyr også mye.

Er bilinteressert
Simen Spieler Nilsen røper under samtalen at han har litt bildilla, og at den er ganske altomfattende. Likevel finnes det høydepunkter underveis blant det han selv har fått prøvd.
– Vi leide en Corvette 200 i Arizona. Det var morsomt. Så når jeg har anledning, liker jeg å kjøre fine biler.
Denne Mazda CX-5 er den første han disponerer selv, for nå blir det slutt på å låne bil av de nærmeste i familien.
– Dette gir meg mer frihet i satsingen på å bli best mulig på skøyter, avslutter Simen Spiller Nilsen.