Arendalitt er første i Norge med denne

Tore Myrberg, Agderposten Medier

Det var en merkedag for både Agder Bil og Steinar Bergmo da en Mercedes AMG S 63 Coupé rullet ut av lokalene for kun noen dager siden. For her snakker vi om en bil av de mer sjelden på norske veier.

Visst nok er ikke dette første gangen man selger en S Coupé hos Agder Bil. Men, dette er den første AMG S 63 Coupé.
– Dette er den dyreste bilen vi har solgt til nå, og vi selger ikke mange slik biler i året. Vi leverte en i fjor som nesten var i samme prisklasse. Også det en AMG-bil, men da en Coupé-SUV, forteller Bergmo.

mercedes (4 of 4).jpgDyrest så langt
Selv om det er mest vanlig å snakke om personlige rekorder innen idrett, synes salgssjefen hos Agder Bil det er gøy å sette denne typen rekorder.
– Man får et kick når man selger slike biler. Jeg har tross alt solgt biler i 30 år, og dette er den dyreste. Det som gjør det ekstra morsomt er at bilen er solgt til en mann som har vært kunde hos Mercedes i mange år.
Det gjør også at det betyr en god del at nettopp denne kunden er den første som kan kjøre i sin egen Mercedes AMG S 63 Coupé 2018 på norske veier.
– Denne modellen har blant annet en helt spesiell grill som gir den et spesielt utseende sier Bergmo.
Og kreftene under panseret følger opp utseende. Motoren har 612 hk, og akselerasjonen så rask at du skal lete lenge for finne en bil som kan holde følge.

mercedes (1 of 4).jpgSkikkelig luksusbil

Samtidig føler du deg som kapteinen på et skip når du setter deg inn bak rattet. Følelsen av luksus strømmer mot deg fra alle kanter, og det er ikke uten grunn.
– AMG S 63 er et smykke av en bil, og toppen av toppen innen luksusbil. Og det samtidig som den er en sportsbil også. 
I utgangspunktet hadde kunden tenkt seg en kabriolet, men ombestemte seg da han fikk lest seg opp mot S 63. 
– Han hadde bil fra oss fra tidligere, men ønsket seg noe som var mer sportsbil. Nå har han en bil som er blant de aller beste å kjøre. En bil som byr på råskap med mange hestekrefter og lyd, og som selvsagt har det nyeste inne sikkerhetsutstyr. Det er jo slik når du handler i premiumsegmentet at mye av dette er standard på bilene. 

mercedes (2 of 4).jpgSikret seg skilt

Med en slik bil, er det også litt morsomt å kunne ha et spennende bilskilt. Da må man noen ganger innse at ting kan bli litt dyrere enn nødvendig. 
– Eieren hadde et ønske om å få en bil hvor nummerserier begynte på 63. Det klaffet godt med at man på nyregistrerte biler var akkurat der når denne ble registrert på begynnelsen av året. Samtidig ville han ikke ha bilen ut på veien før nå som det er bart og fint.
Dette er ikke første gangen Bergmo har en kunde med et tydelig ønske om bilskilt.
– Vi solgte en AMG 63 en gang tidligere hvor personen som kjøpte lurte på om vi kunne skaffe noe spesielt. Da vi oppdaget et skilt som både inneholdt antallet hestekrefter på bilen og tallet 63, som jo er modellen, var det som å vinne i lotto. Denne mannen kunne sparte 157 000 kroner i avgift om han hadde ventet til over nyttår med registreringen. Men, med et bilskiltet som passet godt tok han ikke sjansen på å vente, og betalte heller ekstra avgift. Selv på fabrikken i Tyskland reagerte de spontant på skiltvalget da han var på omvisning der ned en gang, avslutter Steinar Bergmo hos Agder Bil.

mercedes (3 of 4).jpg
FAKTA:
AMG S 63
Motor: V8
Ytelse: 612 hk
Forbruk: 0,93 pr. mil.
0-100km/t: 3,5 sek.
Toppfart: 250 km/t (elektronisk begrenset.