​Atle inn som salgssjef for varebil

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Som liten gutt var Atle Tunsberg med sin far på jobb hos Arendal Auto. Nå har han selv blitt en del av teamet hos Ford-forhandleren.

Tirsdag over påske var første arbeidsdag for Atle hos Arendal Auto. Der skal han framover ha ansvaret for varebilsegmentet.
– Dette er veldig spennende. Jeg har jo 17 års erfaring i bransjen etter 10 år med Saab og Subaru og sju år hos RSA, men de siste fire årene har jeg jobbet med optikk. Det har vært fint, men jeg har savnet bilbransjen. Og jeg ser fram til å kunne møte kundene hver dag, sier Tunsberg.

Var med pappa
Tunsberg er et kjent navn innen bilbransjen i Arendal, og Atle fikk tidlig være med sin far på jobb hos nettopp Arendal Auto.
– Da snakker vi om tilbake på 80-tallet. Så jeg vokste opp med Ford. Den første bilen jeg kjørte var en Ford og den første bilen jeg eide var en Ford Cortina. Det gjør at jeg høres veldig gammel ut, så jeg må vel påpeke at det var en bruktbil. Faktisk en innbyttebil her hos Arendal Auto, sier 42-åringen.
Det igjen betyr at Atle Tunsberg lenge har hatt et forhold til Ford som bilmerke.
– Ford har for meg alltid vært et bra merke. Samtidig er det mye nytt å sette seg inn i som ny i bedriften. Det er jeg åpen på også overfor kundene. Selv om jeg vet det er bra produkter, trenger jeg å få salgspunktene på plass. Siden jeg er opptatt av detaljer er det en ting som stresser meg litt, samtidig som jeg vet det kommer.

Interessert i bil
Med tett tilknytning til bransjen, og mange år bak seg hos andre lokale bilforhandlere, er det ingen overdrivelse å si at Tunsberg er litt over middels interessert i både bil. Samtidig kommer han inn i en bransje som er i stor endring.
– Da jeg jobbet hos RSA hadde jeg hovedansvar for varebil, men det har vært store endringer i markedet de siste fem – ti årene. Men, jeg vet at jeg nå representerer et merke som er store på varebil. Ford er størst i Europa og nest størst i Norge.
Det er nok heller ikke noen ulempe at arbeidsplassen ligger en tre minutters spasertur fra der han bor.
– Selvsagt ikke, men man er så mobil i dag at det var ikke avgjørende. Det er uansett gøy å være tilbake i bilbransjen i Arendal. Den er ikke så stor, men er veldig sammensveiset. Og jeg gleder meg til å ta fatt på en veldig variert jobb, sier Atle Tunsberg.

Ringte ham og spurte
For daglig leder Dagfinn Noddeland hos Arendal Auto var det en lettelse å få på plass Tunsberg i stillingen. Med mye å gjøre, trengte Noddeland noen til å ha ansvaret for varebilsegmentet.
– Vi har i en periode vært på utkikk etter en person som kunne passe og som satt med erfaring fra bransjen. For det er et fag å selge bil. Da jeg hørte at Atle var aktuell, ringte jeg ham og spurte om han ville ha jobben. Nå er jeg veldig fornøyd med å ha fått plass en mann en ryddig og grei mann, sier Noddeland.
Atle selv synes det er morsomt at han fikk en jobb han ikke engang hadde søkt på.
– Sånt er jo alltid veldig hyggelig, avslutter Atle Tunsberg.