Vant tur til bilmessa i Genève

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Det var litt av en gulrot Rune Jacobsen brukte for de ansatte i 2017 for å få alle på tå hev for kundene. Tre medarbeidere løste nylig inn gevinsten, som var en tur til bilmessa i Genéve.

Jacobsen var selv med de tre ansatte på RSA Bil Arendal til den store bilmessa. Det ble en stor opplevelse for hele kvartetten.
– Vi hadde en konkurranse i2017 som gikk på det å være positive og engasjerte medarbeidere i forhold til kundeopplevelsen. Dette fordi vi har stort fokus på ettermarked og verksted, og at kundene skal få en positiv opplevelse hos oss, sier Jacobsen, som er daglig leder hos RSA Bil Arendal.


To dager med moro

De tre som fikk tur som premie var Ivar Hansen og Mariuzs Lesniak fra verkstedet og Kåre Rosland som er ansvarlig for delesalg.
– Dette er to som har jobbet for RSA Bil Arendal veldig lenge, og som er flinke til å stille opp. I tillegg har vi med en som er forholdsvis nyansatt, men som allerede har utmerket seg på en veldig positiv måte.
Premiene var to dager på bilmessa, noe som var en ny opplevelse for alle tre.
– Selv har jeg vært på en del av disse messene, men for disse var det helt nytt. Og de fikk se mye interessant. I tillegg til alle bilene, var vi også der for å se på verkstedutstyr, sier Jacobsen.


Voldsomt stort

Det er ikke så rart at man valgte to dager på messa. For det er mye å få med seg i de store hallene i Genéve.
– Jeg tror de tre andre ble overrasket over hvor stort det faktisk er. I tillegg til alle de kjente merkene er det jo også mange merker som vi ikke kjenner til. Denne gangen var det biler der med droner og propeller på taket. Slike ting gjør inntrykk.
Jacobsen tror det er viktig å gjøre ting som holder medarbeiderne motiverte og inspirerte til å gjøre en best mulig jobb.
– Man skal ikke undervurdere det å ta en slik reise. Det gir de ansatte et innblikk i hva som skjer i bilverdenen, og en erkjennelse av at det vi gjør er veldig bra. Også er det gøy å se at det ikke bare er biler med ledning. Det er god utvikling på andre biler også.


Skaper godt miljø

Kåre Rosland var en av de som vant tur denne gangen. Han kom hjem med mange inntrykk i bagasjen.
– Man blir veldig guttunge igjen når man ser alle de flotte bilene. Det hele var en vanvittig opplevelse. I tillegg er det flott å se hvordan våre leverandører stiller ut. Her er det i tillegg mye inspirasjon å hente som vi kan bruke når vi skal gjøre om på butikken eller vi skal arrangere egne messer, sier Rosland.
I tillegg gir han skryt til sjefen for å holde interne konkurranser med denne typen premiering.
– Det er jo veldig motiverende, og er med på å skape et godt miljø. Denne typen ting gjør at man blir ekstra fokusert i arbeidet.


Bygger samhold

Jacobsen på sin side lover at ny konkurranse snart er i gang, og at man på neste tur utvider reisefølget. Alt for å bygge et best mulig samarbeid mellom alle som jobber hos RSA Bil Arendal.
– Mange steder snakker man om mekanikere som har kundekontakt, mens vi har mer at salg også har verkstedkontakt. Så vi ønsker hele tiden å knytte salg og verksted tettere sammen. Derfor starter vi snart en ny konkurranse, og denne gangen skal vi plukke ut fire vinnere, sier Jacobsen.
Og Kåre Rosland tar gjerne en ny tur på bilmesse.
– Det har jeg veldig lyst til, men da må jeg vinne mer. Turen vi hadde frister til gjentagelse, og jeg alle å få med seg en slik opplevelse, avslutter Rosland.