Volvo XC40 «Årets Bil» i Europa 2018

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Mandag denne uken, rett før Genève-utstillingen startet, ble Årets bil i Europa 2018, eller Car of The Year 2018 om du vil, kåret.

Volvo XC40 vant den prestisjetunge tittelen, stemt frem av 60 europeiske motorjournalister fra 23 forskjellige land. Kvalitet, utseende, robusthet og selvfølgelig sikkerhet er blant de aspektene jurymedlemmene verdsatte.
– For oss er dette først og fremst en bekreftelse på det vi allerede vet. Vi vet vi har gode biler med banebrytende teknologi, sier salgssjef Anders Klem Husebye hos JM Auto i Arendal.

Klart foran konkurrentene
Volvo XC40 fikk totalt 325 poeng og vant med klar margin foran Seat Ibiza som kom på andreplass med 242 poeng. BMW 5-serie havnet på tredjeplassen med 226 poeng. Husebye synes det er ekstra morsomt at XC40 var en så klare vinner.
– Det å vinne med nesten 100 poeng er stort. Jeg leser litt mellom linjene her at det betyr mye at Volvo XC40 kommer med alle typer drivlinjer fra bensin og diesel til hybrid og ren elbil. Det har blitt vektlagt høyt.
Det norske jurymedlemmet Rune Korsvoll hadde også Volvo-en som sin favoritt. Han synes denne bilen representerer noe helt nytt fra Volvo, og bringer nye ting inn i klassen, deriblant sikkerhetsnivået.

Mye oppmerksomhet
Salgssjefen hos JM Auto føler det allerede har vært veldig mye positiv oppmerksomhet rundt XC40.
– Det at den blir «Carof The Year» booster jo interessen både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Så på alle nivåer gir dette oss god PR.
Han forventer også at det vil komme mer folk gjennom dørene hos JM Auto som følge av kåringen.
– Flere vil nok komme inn for å se bilen som vant, så dette gir oss et bedre grunnlag både til å få vist fram bilen og til å få flere til å kjøpe den, avslutter Anders Klem Husebye.

Opprinnelig var 37 bilmodeller med i årets kåring, men i finalerunden var det kun syv finalister igjen.
De syv finalistene var:
• Alfa Romeo Stelvio
• Audi A8
• BMW 5-serie
• Citroën C3 Aircross
• Kia Stinger
• Seat Ibiza
• Volvo XC40
I fjor var det Peugeot 3008 som fikk den gjeve utmerkelsen.