Vant nasjonal konkurranse

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Om du lurer på hva som er feil med bilen din, er dette trolig mannen du burde snakke med. Eirik Langemyr fra Bertel O. Steen i Arendal vant nemlig Kias egen nasjonale konkurranse for mekanikere.

Konkurransen i Lørenskog gikk av stabelen i slutten av januar. Etter å ha kommet som nummer tre for to år siden, jaktet Langemyr denne gangen topplasseringen.
– Det hele er snakk om en todelt konkurranse. Det er en teoribit som foregikk i tre timer, og en praktisk del med fem moduler som gikk mye i feilsøking. Målet mitt var å gjøre det bra, og det viste seg at jeg tydeligvis var bedre enn de andre denne gangen, sier Langemyr fornøyd.

God på feilsøking
Underveis hadde ikke 28-åringen fra Froland helt den gode følelsen. Det ble derfor noe spennende minutter å vente på avgjørelsen.
– Egentlig følte jeg det gikk dårlig. Det var nok nerver og press som spilte inn. Vi skulle blant annet finne feil på 20 minutter og ble bedømt både på hvordan vi taklet oppgaven og på om vi løste den. I etterkant viste det seg at jeg var best i mange av feilsøkningsoppgavene.
I landsfinalen deltok det tilsammen ti mekanikere fra hele landet. Så det var langt fra noen selvfølge at Eirik Langemyr skulle gå til topps.
– Det det ble klart at jeg hadde vunnet ble jeg overrasket, men også glad over at det gikk veien.

bilbransjen (5 of 8).jpgTur til Sør-Korea
Nå kan han forberede seg på en opplevelse få er forunt. Vinneren i Norge får nemlig en tur til Sør-Korea hvor de skal delta i en verdensfinale for Kia-mekanikere. Dit reiser han sammen med en representant fra Kia Norge.
– Det blir veldig gøy. Selve finalen er 23. april, og vi skal være der en uke. Bare det å få være på fabrikken der er stort. Dette blir en «once in a lifetime»-opplevelse.
I finalen er det langt flere deltakere med, og bare fra Europa deltar rundt 20 mekanikere.
– Jeg vet ikke helt hvilken forventning jeg har til det. Det viktigste er å tenke på det hele som en morsom opplevelse. Man merker at man er et konkurransemenneske når man deltar, samtidig betyr det mye at jeg lærer mye underveis når jeg konkurrerer.

Stolte av Eirik
Hos Bertel O. Steen i Arendal setter de tydelig pris på det Langemyr presterer. Frank Osmundsen er servicesjef for nyttekjørertøyer, og kan fortelle om en kunnskapsrik medarbeider.
– Vi synes dette er stort, og er stolte over Eirik. Han har vært hos oss siden han var lærling, og jobbet seg oppover, sier Osmundsen.
Han er ikke overrasket over at Eirik gikk til topps i Lørenskog.
– Han har vært dedikert Kia-mekaniker siden vi startet opp med Kia i 2013, med en bratt læringskurve som han har taklet på en flott måte.
Spørsmålet nå blir om alle kommer til å spørre om Langemyr kan se på deres bil når den må på verksted.
– Det må vi kanskje regne med. Det er vel ulempen med dette, sier Osmundsen med et smil.