Spenstig og sportslig satsing i X’enes år

Tore Myrberg, Agderposten Medier
BMW har lovet oss flere spennende nyheter i 2018. Først ut en bil så spesiell at bilprodusenten mener gull skal være en av fargene man kan velge når man kjøper X2.

Helt der er man ikke hos Bavaria i Arendal enn så lenge. De to første bilene i butikken er i henholdsvis sort og hvitmetallic, uten at det går ut over inntrykket av at BMW har kommet med noe helt spesielt.
– Vi har en god stund nå hatt X1, som er vår minste og mest solgte SUV. Nå kommer SAC-versjonen (Sport Activity Coupé) som er X2. Bilen ble lansert i vår butikk sist lørdag, forteller Thomas Dybing, salgssjef for BMW hos Bavaria i Arendal.

Mer sportslig
For å si ting på en litt mer folkelig måte, så er SAC en mer sportslig bil enn SUV. Detgjelderbådedesignmessigogikjørekarakter.
– X2 er nok ment for de som har kjørt SUV, men som ønsker seg noe mer sportslig. Jeg tror også den vil komme høyt opp på lista til de som ønsker seg en bil med god framkommelighet, men som ikke vil ha en bil som betegnes som en SUV.
Fra bilprodusentens side er tanken at bilen skal treffe de urbane og unge menneskene. Etter å ha fått bilen i hus, tror Dybing at markedet er større enn som så.
– Når vi ser på kundene som har vist interesse for bilen hos oss, så tror jeg den vil treffe vel så godt i kategorien 40+. Så her har vi en bil som når ut til både nye og gamle kunder, sier salgssjefen.

bilbransjen (8 of 8).jpgEkte BMW
Og det har vært stor interesse i for bilen blant kundene. Da Bavaria Arendal holdt lukket visning for sine kunder, var besøket godt. 
– Det til tross for at det var et forferdelig vær. Og vi har allerede solgt den første bilen. Det skjedde for rundt tre uker siden.
Hva gjør det midlertid at været er dårlig når utsikten likevel er god. For selv om dette er en BMW med startpris nede på 430 700 kroner, så er det ikke spart på noe.
– Dette er en ekte BMW. Faktisk er den ganske lik X1, bare at den er åtte centimeter kortere og man sitter litt lavere. Likevel er det nesten identisk bakkeklaring mellom X2 og X1.
Bavaria Arendal har som mål å selge 235 nye biler i 2018, og av disse skal seks være av modellen BMW X2.
– Jeg tror det blir flere, sier Dybing.

Skal være klasseledende
Hva skal så gjøre at kundene som tidligere har valgt andre merker nå skal velge BMW X2? Dybing mener å ha svaret.
– Det er flere ting. I sin klasse er X2 bilen med mest førerassistentsystemer. Og den har ekte head-up display. Den har også flere litt lekende elementer som de som kjøper nok vil oppdage etter hvert, sier han hemmelighetsfull.
Dessuten er salgssjefen klar på at man her har en bil hvor alt har en mening.
– «EfficentDynamic» er standard i alle BMW-modeller, og selvfølgelig også i X2. Intelligent energistyring i kombinasjon med lette konstruksjoner og aerodynamiske funksjoner, gir høy ytelse og lavt forbruk. Det igjen gir lavt utslipp, noe som er viktig for oss i BMW. 

bilbransjen (7 of 8).jpgHelt ny klasse
Som selger er Dybing ekstra glad for å få inne en bil som er ment for nye markeder.
– For BMW er dette en helt ny klasse. Sånn jeg ser det vil vi både kunne få inn nye kunder gjennom denne bilen, samtidig som jeg også tror X2 vil være attraktiv for mange av våre eksisterende kunder.
For det er ikke bare alt det tekniske som lokker entusiaster i retning av BMW X2. Den har et utseende som vekker oppsikt på en positiv måte.
– Selv liker jeg det nye uttrykket på bilen veldig godt. Selve designet. Du kan se det er en sportslig BMW med tøffe linjer. Samtidig er det elementer som er hentet helt tilbake fra 70-tallet. Og alt er gjort uten at det har gått ut over premiumfølelsen.

Kan selvsagt velge gullbil
Når det gjelder mulighetene til å velge ekstrautstyr, har BMW valgt å gjøre det forholdsvis enkelt. De gjennomgående valgene går på at X2 kommer i tre modeller: Advantage, Model M Sport og Model M Sport X.
I tillegg kan man velge utstyrspakker som er delt inn i Comfort, Innovation og Connectivity.
Også kan man selvsagt velge farge, inklusive gull dersom man virkelig vil være synlig i trafikkbildet.

Fakta:
Motor: Bensin 140 eller 192 hk. Diesel 150, 190 eller 231 hk.
Forbruk: Bensin 0,55-0,61. Diesel 0,45-0,51.
Lengde/bredde/høyde: 436 x 182 x 153 cm.
Bakkeklaring: 182 mm.
Bagasjerom: 470-1355 liter.