En liten tur innom endte i ny Leaf

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Mailinn Bie-Evensen skulle bare en liten tur innom Gromstad Motor for å spørre om noe. Det resulterte i at hun og familien i forrige uke var de første i Aust-Agder til å få den splitter nye Nissan Leaf.

I to år har familien hatt en Leaf som bil nummer to. Da Mailinn så den nye Leaf’en stå i butikken, var lysten på ny bil stor.
– Jeg luftet ideen hjemme, og vi tok avgjørelsen med en gang siden vi fikk vite at vi da kunne få den raskt levert, forteller Mailinn Bie-Evensen.

Liker komforten
Siden også den forrige bilen var en Nissan Leaf, skulle man tro at familien er over middels miljøinteressert. Selv hevder de at den interessen er på nivå med folk flest.
– Klart det er fint å tenke over miljøperspektivet, men vi valgte denne fordi den har god komfort til en grei pris. Så det var ikke miljøet som var viktigste, men det spiller inn.
Det er Mailinn som bruker elbilen mest. Med bosted på Gjennestad og arbeidsplass i byen, synes hun familien har valgt den mest praktiske løsningen.
– Jeg trengte muligheten til å kunne parkere greit. Med den første Leaf’en gjorde rekkevidden at det ikke var hovedbilen i familien. Den nye har jo bedre rekkevidde, så nå blir kanskje dette bil nummer en, sier hun.

«Testtur» til Rauland
Selv om det er Mailinn som sto for bilvalget, har også mannen Morten blitt mer overbevist etter hvert. Spesielt nå som designet har endret seg på den populære elbilen.
– Jeg har egentlig alltid likt en skikkelig motorlyd, men det er jo moro å prøve noe nytt også. Og nå ser den i hvert fall ut som en ordentlig bil, sier han fornøyd.
Etter to år med elbil kan Morten fortelle at de fortsatt har til gode å gå tom for strøm.
– Men, så har vi vært veldig påpasselige. Denne nye skal vi jo bruke på langtur, så vi får se da. Første helga i mars blir det tur til Rauland. Jeg hørte nettopp at noen hadde testet den til Hovden og trengte en lading underveis på turen opp, og kjørte hjemveien uten lading, sier Morten Bie-Evensen.

Takknemlig jobb
Litt ekstra morsomt synes familien det er at nettopp de kjører den første Leaf’en ut på veiene i Aust-Agder. Morsomt synes også salgskonsulent Tore Olstad hos Gromstad Motor at det hele er.
– Det er veldig hyggelig å se at familien er fornøyd med bilen. Samtidig må jeg si det er en takknemlig jobb å selge Leaf for tiden. Nå har folk fått med seg hvor driftssikre bilene er, sier Olstad.