Transit med 450 varianter

På nyttekjøretøyutstillingen i Hannover viste Ford en ny og utvidet Transit-serie som gir europeiske nyttekjøretøykunder over 450 modellvarianter å velge mellom.

Transit-programmet som er tilgjengelig fra Ford-forhandlere over hele Europa omfatter nå chassis med dobbelt førerhus og ekstra lang «Super Jumbo», varebiler med dobbelt førerhus, Kombi og Kombi varebiler.

Disse nye Transit-variantene markerer avslutningen på en 24-måneders-periode med fornyelse og utvidelse av Fords europeiske Transit-serie og presenterer dermed Europas nyeste nyttekjøretøyprogram.

Vokser hurtigst
Fords stand på Hannover-utstillingen viser hele programmet fra 2-tonns flaggskipet i Transit-serien sammen med 1-tonns Transit Custom, den mindre Transit Connect varebil med nyttelast opp til 1000 kg og den lille Transit Courier varebilen for mindre virksomheter og varelevering i byområder.

Fornyelsesprogrammet har gjort det mulig for Ford å bli Europas hurtigst voksende nyttekjøretøymerke, med et salg på over 137.000 nyttekjøretøyer fra januar til august 2014, en vekst på 12,7% i forhold til samme periode i 2013.

I samme periode ble salget av Transit Custom mer enn fordoblet mens salget av Transit Connect økte med 59 prosent og Fords andel av nyttekjøretøymarkedet vokste til 10,8 prosent, som er den høyeste andelen siden 1997.

Sterk økning i Norge
For Norge viser salgsstatistikken fra OFV at salgsveksten av nyttekjøretøy har så langt i år vært på formidable 46,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor og at Ford nå har en markedsandel på 13,4% på nyttekjøretøy. Modellen Ford Connect hatt en økning på 100 prosent.

Ford har også lanserte serviceprogrammet Transit 24 i sitt nettverk av 750 Transit Sentre i Europa. Transit 24 etablerer nye servicestandarder som gjør det mulig for nyttekjøretøyeiere å redusere tiden på verksted og dermed minimalisere driftskostnadene. Egen Transit Sentre er under etablering og Transit 24 implementeres også i Norge.

Skapt ny familie
– Ford har i dag det mest avanserte nyttekjøretøyprogrammet i Europa, som gir et bredt utvalg innen de lette og mellomtunge nyttekjøretøyklassene, sier Barb Samardzich, operativ leder for Ford Europa.

Ford_gullrekke.jpg
GULLREKKA: Hele bredden i Fords nyttekjøretøysortiment.

– Vi har skapt en helt ny Transit-familie med enestående egenskaper og lave driftskostnader – og vår salgsvekst viser at vi gir kundene våre nøyaktig det de ønsker.

Den første fasen av Transit-lanseringen fant sted våren 2014 med standard varebiler, chassis med førerhus og minibussvarianter. Programmet tilbyr kundene forbedret drivstofføkonomi – inklusive utvidet tilbud av Transit ECOnetic-modeller, betydelig reduserte vedlikeholds- og reparasjonskostnader, eksepsjonell slitestyrke, økt lastekapasitet og smarte løsninger i varerommet. Fords Kocaeli-fabrikk i Tyrkia bygger nå et utvidet spekter av modellvarianter, med nye karosseriløsninger og chassislengder, og vil om kort tid også starte bygging av et klasseledende program av firehjulsdrevne nyttekjøretøyer.

Nytt 4X4 system
Ford vil også tilby et avansert firehjulsdriftsystem på nye Transit, med klasseledende veigrep og dynamiske egenskaper. Sammenlignet med tidligere generasjoner av firehjulsdrevne Transit-modeller gir det nye systemet betydelig bedre veigrep under kjøring på glatt underlag, full integrering med elektronisk stabilitetskontroll og antispinnsystem og nye 4×4 låsemodus for maksimum veigrep under ekstreme kjøreforhold

Det nyeste 4×4-systemet er fullt ut elektronisk styrt og bruker en høyytelses elektrisk pumpe og 4×4-clutch for å fordele tilgjengelig dreiemoment til alle fire hjul.