Prisen klar på Golf GTE

Prisen er nå klar på Golf GTE, Volkswagens første ladbare hybrid, og er på kr 339.000,- eks. frakt- og leveringsomkostninger. Forhåndssalget i Norge starter allerede tirsdag den 7. oktober. Markedsintroduksjonen i Norge forventes å bli i februar/mars 2015.

– Endelig kan vi presentere prisen på vår første ladbare hybrid, Golf GTE. Dette er en fantastisk kraftpakke av en bil, fullspekket med innovasjoner, som forener det beste fra to verdener, sier Ulf Tore Hekneby, direktør i Volkswagen Norge.

– Volkswagen Golf GTE er et miljøvennlig og spennende konsept, med elbil og sportsbil i en og samme bil. Fra og med den 7. oktober kan kundene bestille bilen i Norge, og dermed komme først i køen ved å forhåndsbestille bilen allerede nå, sier Hekneby.

Velutstyrt
Volkswagen Golf GTE er bygget på den såkalte MQB-plattformen, som vi kjenner tidligere fra Volkswagen Golf. Innovative løsninger og høyt nivå av sikkerhetsutstyr er en viktig del av den nye Golf GTE.

Nykommeren er svært godt utstyrt, med full-LED hovedlys som på e-Golf, LED-baklykter, parkeringssensorer foran og bak, elektrisk innklappbare speil og 17″ lettmetallfelger med blå bremsekalipere for å nevne noe.

Innvendig har den blant annet et komplett interiør hentet fra Golf GTI hvor de røde sømmene er byttet med blå. Utstyrslisten over ekstrautstyr er relativ omfattende og inneholder både panoramasoltak, skinninteriør og sist men ikke minst tilhengerfeste! Golf GTE kan trekke tilhenger på inntil 1.500 kg, som er unikt for ladbare hybrider.

– Listen over standardutstyr er lang, og vi har store forhåpninger til nye Golf GTE i Norge, da dette er en supermiljøbil som dekker behovene for både en elbil i det daglige og nok rekkevidde til de lange kjøreturene, sier Hekneby.

Sprek og drivstoffgjerrig hybrid
Dette er noe så sjeldent som en elbil og en sportsbil i ett. Golf GTE er en ladbar hybrid, hvor du i elektrisk modus kan kjøre opptil 50 kilometer med et bensinforbruk og CO2-utslipp på null – og med full bensintank har bilen en rekkevidde på 939 kilometer i hybridmodus takket være en 1,4 liters TSI-motor. Snittforbruket blir da på 0,15 liter per mil, og med et CO2-utslipp på bare 35 gram per kilometer.

I tillegg til å være en særdeles drivstofføkonomisk ladbar hybrid, er Golf GTE også en sportsbil. Elmotoren yter 102 hestekrefter, mens bensinmotoren yter 150 hestekrefter. Samlet kan de oppnå en maksimal effekt på 204 hestekrefter og et dreiemoment på 350 Nm, noe som gjør at 0 til 100 km/t går unna på 7,6 sekunder og toppfarten er 222 km/t. På ren eldrifter toppfarten 130 km/t.

– Vi har valgt å kalle Golf GTE for «supermiljøbilen». Den er i virkeligheten to biler i én: elektrisk motor for avstander under 50 kilometer, og vanlig Golf for lengre distanser. Dette er en lavutslippsbil som ikke minst passer familier og bilkjøpere i hele landet, sier Ulf Tore Hekneby, direktør for Volkswagen.

-Vi håper at det vil komme avgiftslettelser for de ladbare hybridene som kan gjøre disse enda mer konkurransedyktige, avslutter Hekneby.

Kilde: Pressemelding fra Volkswagen

Nye Golf GTE får du hos Leif Gromstad Auto i Arendal.