BMW med filskifte til ny bilklasse

Med lanseringen av nye 2-serie Active Tourer har BMW skiftet fil. Dette er nemlig noe mer enn en spennende ny modell, den lekre nyheten er BMWs første forhjulsdrevne familiebil!

Diskusjonens bølger har visstnok gått høyt på hjemmebane i premiumland. Men kritikken har stilnet.

Active Tourer kombinerer nemlig kompakte mål og fleksible løsninger med BMWs dynamiske design og fremragende kjøreegenskaper. Og i følge BMW skaper denne bilen en helt ny bilklasse.

Hos Bavaria Arendal er det i alle fall ikke snev av tvil om at dette er en fullblods BMW. Både salgssjef Glenn Taraldsen og salgskonsulent Bjørn Bengtson er begeistret over den spor- ty familiebilen som vil appellere til en ny kundegruppe.

Premiumfølelsen
– Dette er en bil for både unge familier og aktive eldre, mener Taraldsen, som er sikker på at den nye modellen vil slå an på det norske markedet.

– Dette er bilen for alle som ønsker seg en praktisk bil med høy kjørekomfort, kompakte mål og stor plassfleksibilitet, sier han.

Bengtson ble frelst da han prøvekjørte bilen på bane i Sverige før lanseringen.

– Premiumfølelsen er der i fullt monn, dette er virkelig en ordentlig BMW! Bilen er fantastisk å kjøre, sier han.

Praktisk og romslig
2-serie Active Tourer er 434,2 cm lang, 180 cm bred og 155,5 cm høy. Det all- sidige bagasjerommet kan ved hjelp av enkle grep utvides fra 468 til hele 1510 liter.

Med den smarte funksjonen Comfort Access i kombinasjon med automatisk baklukebetjening kan man åpnes bakluken uten å bruke hendene. Bakseteryggen som kan deles og legges ned i forholdet 40:20:40 gjør bilen enda mer praktisk.

De tre delene av baksetebenken kan forskyves enkeltvis eller kombinert. Uansett blir det en jevn overgang til bagasjeromsgulvet. Det gjør bagasjerommet mer allsidig i bruk og man kan frakte større eller lengre gjenstander, som ski, selv med fire personer i bilen.

Dessuten skjuler gulvet i bagasje- rommet et smart oppbevaringsrom med en hendig multifunksjonsskuff. Dette utvider lastekapasiteten med ytterligere 70 liter.

Apropos plass. Med nedslått fører- sete har man hele 240 centimeters lastelengde å boltre seg på når man trenger plass til lenge ting.

Motorvalgene
2-serie Active Tourer blir lansert med et utvalg av tre kraftige og drivstoffeffektive tre- og firesylindrede motorer. BMW 218i Active Tourer har en tresylindret 1,5-liters bensinmotor på 136 hk/220 nm., mens BMW 225i Active Tourer kommer med toliters bensinturbo og 231 hk, som tar bilen fra 0-100 km/t på 6,8 sekunder.

BMW 218d Active Tourer byr på en firesylindret dieselmotor, 150 hk/330 nm og kraft til å ta bilen fra 0-100 km/t på 8,9 sekunder.

Alle motorene har siste versjon av BMWs TwinPower Turbo teknologi.

Gunstige priser
Med gunstige priser som starter på 323.700 kroner, er dette en bil som bør være attraktiv for mange kunde- grupper, sier Glenn Taraldsen, som kan opplyse at 2-serie Active Tourer kommer med 4 hjulsdrift allerede i november og neste år kan den leveres i litt lenger versjon som 7-seter.

Utstyrsvalgene er nærmest ubegrenset, og det kan nevnes at bilen lanseres med bl.a. helt nyutviklet automatgir, en helt ny type head-up display og Traffic Jam Assistance – et kamerabasert cruise control-system som bistår sjåføren med gass, brems og styring i køkjøring i bytrafikken. Dette er naturligvis bare smakebiter på hva man kan få av avansert utstyr og smarte løsninger i 2-serie Active Tourer.

BMW Norge deler Bavaria-duoens optimisme og har satt hårete mål for salget av den nye modellen i Norge.

Av Jens P. Christensen