Teknisk avansert ny Focus

I november lanseres nye Ford Focus i Norge – med lavere pris enn dagens modell.

Prisene vil starte fra kr 235.000. Det lanseres også nå en ny toppmodell, Titanium X. med bl.a. 17 tommers aluminiumsfelger, adaptive Bi-Xenonlys, LED- lys foran og bak og delskinn med 6-veis elektrisk justering av førersetet standard på Titanium X.

Den nye Focus-serien består av utstyrsnivåerne Trend, Titanium og Titanium X.

Teknisk avansert
Den teknologisk avanserte nye Ford Focus forsterker sitt rykte om mye avansert teknologi til fornuftige priser. Focus har siden 2011 hatt automatisk lukeparkering, Active City Stop, som bidrar til å forhindre ulykker i lav hastighet, trafikkskiltgjenkjenner og blindsonevarsler som ekstrautstyr.

Mye av dette utstyret er nå forbedret, for eksempel blir Focus den første Ford-modellen til å tilby automatisk vinkelrettparkering, systemet hjelper føreren til å rygge inn i en parkeringslomme i tillegg til allerede den introduserte automatiske lukeparkeringen.

Utkjøringsaasistent
Andre førerassistentfunksjoner inkluderer utkjøringsvarsling og utkjøringsassistanse. Når du rygger ut av en parkeringsplass og har begrenset oversikt over trafikksituasjonen, kan systemet oppdage biler som nærmer seg og varsle med et lydsignal. Teknologien tenner også et lys på sidespeilet (venstre eller høyre, avhengig av hvor trafikken kommer fra). Bilen kan også kjøre ut av parkeringsplassen for deg.

Nye Focus er også tilgjengelig med Fords 2. generasjons SYNC-system som har en høyoppløst tommers fargeberøringsskjerm og stemmekontrollert tilgang til lyd, navigasjon, klimaovervåking og mobiltelefoner.

SYNC 2 kan også leveres med et nytt navigasjonssystem som tilbyr en «split-screen display» for første gang på en Ford-modell i Europa.

Fords innovative MyKey-teknologi for uerfarne sjåfører, vil også tilbys på nye Focus. Ford MyKey-teknologien, som debuterte på Fiesta, lar eiere programmere nøkkelen – vanligvis for yngre sjåfører til å begrense toppfarten, du kan redusere det maksimale volumet på lydanlegget og/eller de- aktivere den helt hvis sjåføren og passasjerene ikke bruker sikkerhetsbelter.

– Med imponerende avansert teknologi og drivstofføkonomi, kombinert med Fords velkjente kjøreegenskaper og til svært konkurransedyktige priser, tror vi at nye Focus ikke bare vil glede våre eksisterende Focus-kunder, men også tiltrekke seg mange nye og bidra til ytterligere og heve Fords image i Norge, sier adm. dir. for Ford Motor Norge, Steve Kimber.

Av Jens P. Christensen