Nye Volvo XC90 avduket

Etter måneder med forventninger er helt nye Volvo XC90 endelig avduket. Volvo oppfyller dermed løftet om å levere en premium SUV med syv seter.

Helt nye Volvo XC90 er visuelt slående, har verdensledende sikkerhetsfunksjoner, ny drivlinjeteknologi, uovertruffen kombinasjon av kraft og drivstoffeffektivitet – og et interiør med detaljer som vil begeistre den meste kresne, heter det i Volvos egen omtale.

– Dette er en historisk dag for oss. Vi lanserer ikke bare en ny bil, vi relanserer også selve merkevaren vår. Denne dagen markerer en ny tid for selskapet. Nye XC90 baner vei for en rekke spennende nye modeller fremover , sier konsernsjef Håkan Samu- elsson.

Store forventninger i Norge
– Det har tatt tre år å få frem helt nye XC90. Utviklingen har vært del av et investeringsprogram hos Volvo Cars på hele 70 milliarder kroner. Dette representerer et av de største industriprosjektene i Sverige de senere årene. Nye XC90 markerer et nytt kapittel i Volvo Cars historie, og viser teknologi- og designretningen for kommende modeller.

Første utgave av XC90 ble lansert i 2002, og siden dette har modellen hatt en helt spesiell posisjon i Norge, med mer enn 4 200 registrerte biler. Vi opplever høye forventninger til nye XC90 i det norske markedet, og det er det meget god grunn til – sier Øystein Herland, administrerende direktør i Volvo Car Norway.

VolvoXC90_bak.jpg

Starter på 725 000
– Helt nye Volvo XC90 starter på veiledende 725 000 kroner. Da kommer bilen med syv seter og er i utstyrsvarianten Kinetic – med 190 hk dieselmotor, firhjulsdrift og åttetrinns automatkasse.

– Nye XC90 blir først solgt via internett, med lansering onsdag 3. september kl. 16. Det begrensede antallet på 1 927 First Edition-modeller gjenspeiler 1927, året Volvo ble etablert. XC90 First Edition har syv seter, koster 1 000 000 kroner, har høyeste utstyrsnivå, 225 hk dieselmotor, firehjulsdrift, åttetrinns automatkasse
og et CO2-utslipp på om lag 152 g/ km (NEDC kjøresyklus). Nye XC90 produseres fra uke 5 neste år, på Volvo Cars fabrikk på Torslanda utenfor Gøteborg.

En kompromissløs SUV
Helt nye XC90 er et resultat av Volvos egen utvikling. Den enestående kombinasjonen av velvære, plass, fleksibilitet, effektivitet og sikkerhet vil bidra til å føre SUV-segmentet opp til et nytt nivå – akkurat som den originale XC90 gjorde det i 2002.

– Man får følelsen av full kontroll, mye innvendig plass og fleksibel kapasitet – kombinert med smidigheten og komforten som for en langt mindre og lavere bil. Adrenalinrushet er nøkkelen til ekte kjøreglede, kommer av et drivverk som gir uovertruffen kombinasjon av kraft og ren drift. Og ettersom nye XC90 bærer Volvo- merket, kommer verdensledende sikkerhet som standard, hevder Volvo Cars.

Av Jens P. Christensen