FT-1 – en bil for superhelter

Toyota avslører sin nyeste versjon av FT-1 sportsbilkonsept.

Den siste tolkningen av den iøynefallende konseptbilen har nå fått en ny grafitt lakkfarge i stedet for den opprinnelige røde som ble vist første gang under årets Detoit Motor Show.

Interiørdesignerne for FT-1 hentet inspirasjon fra moderne superhelt- filmer, spesielt bruken av høyteknologiske materialer for karakterenes kostymer, i motsetning til trikoter og skarpe farger brukt av de mer tradisjonelle superheltene.

For å oppnå et avansert og intrikat interiør i FT-1, vurderte Toyotas CALTY design team i California skinnets tykkelse, struktur og tekstur for å finne den perfekte kombinasjonen. Et metallisk nett i setene sørger for ventilasjon, og gir også en dristig effekt som står i stil med kabinens andre metallelementer. Et preget mønster på instrumentpanelet gir en teknisk 3-D effekt.

Selene Lee er designer hos CALTY og forklarer: «Fra starten av FT-1 prosjektet ville vi at føreren skulle ha en flytfølelse når han sitter ved rattet – og være i stand til å fokusere på veien og ikke noe mer.»

Fra september, kan spillere av Playstation® spillet Gran Turismo 6 være i stand til laste ned tre forskjellige utgaver av FT-1: både en rød og grafitt modell, sammen med racingutgaven ‘Vision GT’ edition.

Av Jens P. Christensen