Jubel for messesuksess

Bilfolkets stormønstring i idrettens storstue ble en fulltreffer. Flere tusen besøkende fikk se og prøve de nyeste modellene og etter to hektiske dager kunne arrangørene slippe jubelen løs. Prikkfri avvikling og et kjøpelystent publikum er konklusjonen.

Til og med været var på bilbransjens side. Det er sjelden messearrangører fryder seg over øs pøsende regnvær, men det er ingen tvil om at mange valgte et besøk Sør Amfi denne helgen fremfor utendørs aktiviteter.

– Strålende sol og 29 grader ville nok gjort publikumstilstrømningen noe mindre. Samtidig var det nok ekstra behagelig for forhandlerne å ha bilene stående innendørs, sa Stig Kvade i messekomiteen, som syntes det var ekstra trivelig at så mange benyttet anledningen til å prøvekjøre de nye modellene.

Merkeforhandlerne hadde nemlig sørget for omkring 160 prøveklare biler utenfor storhallen, slik at de som ble spesielt interessert i utstilte biler kunne avtale prøvekjøring.

Førpremierer
Førpremierer er alltid snadder for bil interesserte, og forhandlerne hadde lagt seg skikkelig i selen for å få vist frem modeller som ennå ikke har hatt Norges-premiere. Naturligvis fikk de ni premierebilene ekstra oppmerksomhet. Det var Citroën C1, Toyota Aygo, Nissan Pulsar, Nissan e-NV200, Ford Tourneo Courier, Mercedes C-klasse stasjonsvogn, Peugeot 308 SW, Peugeot 108 og BMW 2-serie Active Tourer. I tillegg var naturligvis alle nyhetene som er lansert de siste månedene på plass.

Blikkfang
Her var det biler i alle størrelser og prisklasser og naturligvis et solid utvalg av elbiler og hybridbiler. Noen ekstra blikkfang krydret utstillingen, som en smekker Ford Mustang og en av Toyotas svære Arctic Trucks.

Messesuksess_elgolf.jpg
TREKKPLASTER: Den første elektriske Golf‘en fikk mye oppmerksomhet.

Rundt forhandlernes stands gikk praten livlig, og det var ganske tydelig at mange hadde lagt søndagsturen til bilmessen. Aktiviteten utendørs ble naturlig nok noe redusert på grunn av uværet.

Åpent bilfag-hus
Bilbransjen tenkte forøvrig ikke utelukkende på salg av nye biler de to dagene. De slo også et slag for rekrutteringen til bilfagene.

Ved Sam Eyde videregående skole var det åpent hus i bilfagavdelingen, hvor interesserte kunne få et godt innblikk i tilbudet til dagens unge. Flere av merkeforhandlerne var til stede sammen med lærere og lærlinger.

Ga mersmak
Mønstringen av storhallen var den første innendørsutstillingen i Aust- Agder. Etter 17 år med bilmesse i Arendal sentrum en mailørdag, ville bilbransjen prøve noe nytt. Og messetroikaen Stig Kvade, Sondre Hansen og Rune Jacobsen var etter messeslutt ganske enige om at helgens bilfest ga mersmak. Hvorvidt det blir Sørlandets bilmesse i Sør Amfi neste høst er opp til medlemmene i Aust-Agder bilbransjeforening.

Messesuksess_porsche.jpg
DRØMMEN: Andreas (8) bak rattet i drømme-Porschen.

Av Jens P. Christensen