Over 300 biler, ni premiérer, ståhjuling og Ferrari tråbil

Over 300 skinnende nyheter i alle størrelser og prisklasser er naturligvis de største trekkplastre under stormønstringen i Sør Amfi, men også Sørlandets råeste tråbil og årets snakkis i trafikken, ståhjulingen, vil sikkert få betydelig oppmerksomhet.

Aust-Agder Bilbransjeforening ønsker å gjøre bilmessen til en allsidig begivenhet. I tillegg til alle bilmodellene er det derfor litt av hvert for små og store å titte på – og kanskje teste ut.

En bilmesse uten nyheter blir ingen fulltreffer, men arrangørene i Arendals storstue kan virkelig friste med hotte nyheter. I tillegg til alle sommerens nylanserte modeller har forhandlerne klart å få på plass ni før-premiérer – altså nye modeller som ennå ikke har hatt Norges-premiére.

Dette er snadder for det bilinteresserte publikum og premierebilene blir presentert med en havtimes mellomrom på lørdagen er Citroën C1, Toyota Aygo, Ford Tourneo Courier, Nissan Pulsar, Nissan e-NV200, Mercedes Benz C-Klasse stv., Peugeot 308 SW, Peu- geot 108 og BMW 2-serie Active Tourer.

Sørlandets råeste tråbil
Bilmessearrangørene har invitert andre aktører som vil gjøre besøket ekstra spennende for små og store. Både inne i storhallen og i området rundt hallen blir det flere stand med alt fra veteranbiler til forsikringsselskaper og bilutleiere.

Og naturligvis er bilberger og bilentusiast Roar Josephsen hjertelig til stede. Ikke bare med tungt redningsmateriell, men sannelig også med landsdelens råeste tråbil.

– Det er en skikkelig heftig bil med syv gir, ventilerte skivebremser og fire punkt sikkerhetssele. Jeg tør ikke si hvor fort den går, sier Josephsen, som lar både barn og voksne få prøve tråbilen – hvis de tør!

traabil.jpg
SUPERTRÅBIL: Denne Ferrari tråbilen må være Sørlandets tøffeste! Bilberger og bilentusiast Roar Josephsen har sikret seg den eksklusive bilen, som han kanskje låner vekk under bilmessen….

Ståhjuling på plass
Etter at regjering ga klarsignal for bruk av segway også i Norge, har interessen for dette batteridrevne, selvbalanserende kjøretøyet på to hjul tatt helt av. Sommerens snakkis, som på norsk har fått navnet STÅHJULING, blir selvsagt på plass under bilmessen. Arild Aanonsen som er ståhjulingens mann i Arendal, lar seg sikkert overtale til en prøvetur. Forøvrig vil publikum finne veteranbiler, Porscheklubben, bank og forsikring, radio P5 og andre utstillere og aktører på messen.

staahjuling.jpg
SEGWAY: Ståhjulingen segway er blitt en farsott – og en snakkis. På bilmessen vil Arild Aanonsen være på plass med det spesielle kjøretøyet.