Klart for tidenes bilfest

Med over 300 nye biler, mange premiérer og alle sommerens nyheter inviterer bilbransjen til Sørlandets Bilmesse i Sør Amfi 6. og 7. september.

Etter 17 år med stormønstring av bilnyheter i Arendal sentrum i mai har bilforhandlerne valgt å flytte innendørs. Arendals nye storstue blir bokstavelig talt amfi for de aller nyeste modellene. 4500 kvadratmeter ren og skjær bilglede.

– Oppslutningen om bilmessen er helt glimrende fra merkeforhandlerne. Innendørs ble det vist frem minst 170 biler, og i tillegg blir det utstilling av et femtitalls biler utendørs. Der blir det også god anledning til å prøvekjøre nyhetene, sier Stig Kvade, som sammen med Sondre Hansen og Rune Jacobsen utgjør troikaen som har ansvaret for arrangementet.

Ni premiérer
Premiérer er viktige trekkplastere under bilmesser. Bilforhandlere har jobbet intenst for å fremskynde lanseringer av nye modeller – før de får offisielle Norges-premiére. Og hvis alt går etter planen og de ferskeste nyhetene rekker frem, kan arrangørene skilte med hele ni premierer.

Bilene som skal avdukes på lørdag er Citroën C1, Toyota Aygo,Ford Mondeo, Ford Tourneo Courier, Nissan Pulsar, Nissan e-NV200, Mercedes Benz C- Klasse stv., Peugeot 308 SW, Peugeot 108 og BMW 2-serie Active Tourer.

Dessuten blir naturligvis de bilmodellene som er lansert i løpet av sommeren behørig presentert i messehallene, så publikum er garantert å få se det aller nyeste som ruller på norske veier – og de modellene som ennå ikke er lansert.

Spekteret av nye biler har aldri vært større, og her får man se alt av dagens teknologi – ikke minst helelektriske biler og hybridutgaver.

Åpent bilfag-hus
Apropos teknologi. Opplæringskontoret for bilfag inviterer sammen med Sam Eyde vgs., lærere og lærlinger til åpent hus i de flotte lokalene til bilfagene i samme tidsrom som messen er åpen. Rekruttering har sterkt fokus i bilbransjen og arrangørene håper at riktig mange unge benytter anledningen til å få et innblikk i mulighetene en utdannelse innen bilfag innebærer.

Flere av merkeverkstedene vil også være til stede med både ledere og lærlinger. De vil sørge for at besøkende får anledning oppleve hverdagen på et moderne verksted, blant annet med digital feilsøking.

Skolelokalene er jo nærmeste nabo til storhallen, så har kan virkelig alle bilinteresserte slå to fluer i et smekk.

Av Jens P. Christensen