Takbalja ble Best in show

Admiral Bruun, Matros Christiansen og Drivanker Tellefsen knuste all motstand i sommerens våteste og villeste eventyr. «Takbalja» ble Best in show i Ta sjansen 2014!

De tre barske utvalgte fra skade- og lakkavdelingen hos Gromstad Auto representerte bilbransjen med bravour under sommerens høydepunkt i Arendal, den fuktige konkurransen i Pollen som er en tradisjonsrik folkefest.

Karl André Bruun, Steffen Christiansen og Hans Christian Tellefsen manøvrerte fartøyet «Takbalja» mesterlig både i loopen, i plasket og den crazy, korte ferden på vannet. Og de ble altså belønnet med hedersprisen «Best in show.»

Men triumfen kom ikke gratis. Allerede i april kunne dette magasin avsløre de skumle planene som var klekket ut på verkstedet, hvor 23 ansatte i skade- og lakkavdelingen hadde satt seg et ambisiøst mål for sommeren, nemlig å bruke all sin faglige kompetanse, pluss en solid dose kreativitet, for å konstruere fellesferiens kuleste fartøy.
De var riktig svære i kjeften da de slapp en liten nyhetslekkasje. De var riktignok litt spente på utplukking av mannskapet, ettersom et vesentlig kriterium naturlig nok var at kandidatene i alle fall måtte kunne få på seg redningsvest.

De tre utvalgte, admiralen, matrosen og drivankeret, har naturligvis ligget i hardtrening samtidig som «Takbalja» er blitt finjustert og utrustet etter alle kunstens og fantasiens regler.

Det stolte fartøyets navn ga seg selv. Skroget er nemlig taket fra en Volkswagen Caravelle, i følge ekspertene med perfekt form og fantastisk fartspotensiale. «Takbalja» er spesialinnredet med skinnseter og annet eksklusivt, høyteknologisk utstyr.

All tankevirksomhet og hardt arbeid, avlyste ferier og mange forsakelser under forberedelsene ga altså suksess. «Takbalja» plasket elegant ned fra rampen, mannskapets bevegelser var kattemyke og dristige og ferden endte altså med jubel og trofé.

Av Jens P. Christensen