Pangåpning i praktanlegget

JM Auto har hatt en knallåpning i det nye praktanlegget på Stoa. – I løpet av dagene etter innflyttingen har vi solgt 50 nye og brukte biler, sier daglig leder Ove Hagen.

– Vi har prioritert å få bygget og systemene i gang. Flyttingen har gått veldig fint, men det er mange detaljer som skal klaffe når en bilbedrift skal flytte, sier en svært fornøyd daglig leder, vel etablert bak glassvegger i nytt lyst kontor – med panorama-oversikt over de store, elegante utstillingslokalene og resepsjonen.

– Vi har ventet med snorklipping og hornmusikk. Den offisielle åpningen av bilanlegget tar vi i september, da kan vi også feire 25 års jubileum, sier Hagen, som er spesielt glad for reaksjonene fra kunder.

– Vi har fått så mange hyggelige og positive tilbakemeldinger at det er helt rørende, sier han.

Bygget for morgendagen
Det nye JM Auto-anlegget like ved E18 er på 4000 kvadratmeter fylt med bilglede. Overgangen fra det gamle anlegget på Myrene er ubeskrivelig. Nybygget er stort, elegant, topp moderne og fremfor alt skreddersydd for salg og service av biler.

– Det er et gedigent bygg, men det er et bygg å vokse i. Vi har bygget for morgendagen og sikter på økt salg. Alt her er basert på at vi skal ta en større bit av kaka, sier Hagen, som fryder seg spesielt over at firmaet nå endelig har samlet alle ansatte under ett tak.

Kompetanse og trygghet
– Alle våre ansatte er veldig fornøyde med en ny hverdag. Alle er litt rakere i ryggen, oppriktig stolte av sin nye arbeidsplass. Og nettopp det er utrolig viktig. Et nytt bygg er ikke noe sesam-seam hvis ikke rutinene og systemene fungerer prikkfritt.

– Slaget om kundene står innenfor de fine veggene. Kompetanse og kontinuitet er uhyre viktig. For kundene er trygghet og gjenkjennelse ofte avgjørende.

– Å bli god på bil tar tid, derfor er det betryggende at vi har virkelig flinke ansatte som vi kan stolte på. Kontinuitet og kompetanse uhyre viktig. Å bli god på bil tar tid, Vi har virkelig flinke folk vi kan stole på, sier Hagen.

Funksjonelt og moderne
JM Autos nybygg er utvilsomt et av landets flotteste og mest moderne bilanlegg. Et funksjonelt bygg med store, lyse lokaler, smakfullt interiør og med alt som kreves av topp utstyr og tekniske hjelpemidler.

I førstetasjen på 2500 kvadratmeter er det store utstillingslokaler for nye Volvo- og Renault-modeller. Merkene er adskilt og kundene kan vandre rundt og studere bilene – og naturligvis få all tenkelig hjelp og informasjon av salgsteamet.

– Bil er følser og lyster. Det er avgjørende at kundene kan se og ta på bilene, sier Hagen.

Kundene kommer direkte til resepsjonen og like bak sitter kundemottagerne for verkstedet. Verkstedet er virkelig et kapittel for seg. Stort, lyst og utstyrt med det aller mest moderne av løftebukker, verktøy og instrumenter. Hver mekaniker har sin egen arbeidsstasjon, og i nær tilknytning til verkstedet ligger vaskeanlegg og delelager.

– Det er fantastisk, en helt ny verden for oss! Sier verksmester Lars Olaf Fosseli, som har 43 års fartstid hos JM Auto og Paul K.Olsen.

Et dekkhotell med plass til 1350 dekk finnes også i førsteetasjen. I annen etasje er det stor, lys bruktbilhall med plass til 50 bruktbiler. I tillegg er det kantine, trimrom og andre fasiliteter.

Litt vemodig
For både ansatte og kunder har en ny epoke startet etter flyttingen. Men Ove Hagen må medgi at det var litt vemod å rydde kontoret på Myrene.

– Det har tross alt vært arbeidsplassen vår i 25 år og mye følelser er knyttet til lokalene. Og vi ble litt lidenskapelige siste dagen da noen av veteranene firte flagget på Myrene for siste gang.

Av Jens P. Christensen