Levende legende gjør alt – overalt

Jeep Cherokee er en rullende legende. Den nyeste modellen lanseres under slagordet «Go anywhere, do anything». En stor SUV med futuristisk design og ekte Jeep DNA. Med morgendagens teknologi og lavt forbruk er Cherokee fremtiden i dag, hevder de amerikanske bilskaperne.

– Vi har akkurat fått nye Cherokee i butikken, men interessen er fantastisk. De som prøver bilen blir kjempebegeistret og vi har solgt flere allerede, sier Jeep-forhandler Rune Jacobsen.

Den store SUV’en med indianernavn har en lang og ærerik historie. Den første Cherokeen ble lansert på 70-tallet og bilen har satt ny standard med kraftfull design, fantastiske kjøregenskaper, eminent teknologi og firehjulstrekk av ypperste klasse.

Høye forventninger
Derfor er naturligvis forventningen skyhøye når en ny modell lanseres. Dette er fjerde generasjon – og Jeep-fabrikken har virkelig utviklet et helt nytt kjøretøy som lever opp til sitt ambisiøse slagord om grenseløse muligheter.

Mottagelsen er da også unison: Dette er en enestående bil med best-i-klassen-egenskaper og teknologi.

– Selv om vi var begeistret for nye Cherokee, var vi naturlig nok litt spente på mottagelsen. Men så fort vi fikk den første bilen til Arendal ble den solgt, og sånn har det fortsatt, sier Jacobsen, som er sikker på salgssuksess.

Nye Jeep Cherokee setter i følge produsenten en ny standard i sin klasse med sitt slanke og atletiske design. Premium kjørekomfort på veien, Jeep sitt anerkjente 4×4 system, interiørkvalitet i ypperste klasse, innovativ teknologi, underholdning, størst benplass i baksetet i sitt segment og 70 sikkerhetsfunksjoner som har resultert i at Cherokee har fått høyest score i Euro Ncap sin kollisjonstest, og er klassens sikreste bil.

Offroad-spesialist
Jeeps ingeniører har skapt et kjøretøy som innfrir både på vei med sin kjørekomfort, og fremkommelighet som viderefører Jeep sine familietradisjoner som en offroad-spesialist. Med andre ord er dette en perfekt bil for norske forhold, hvor stadig flere ønsker komfort, høyt utstyrsnivå og fremkommelighet helt frem til hytta.

Et ekstremt firehjulstrekk-system med 9 trinns automatgirkasse og over 2,3 tonn hengervekt er en selvfølge. Med morgendagens teknologi og lavt forbruk er Cherokee fremtiden i dag, hevder Jeep Norge, som har store forventninger til bilen, og har forhandlet frem med fabrikken et stort antall biler tilgjengelig for kunder allerede ved lansering.

9 trinns automatgir
I tillegg til umiskjennelig Jeep-DNA har nye Cherokee en rekke spennende nyvinninger. Den er som nevnt først i sin klasse med 9-trinns automatgir fra ZF.

Dessuten er den først med automatisk utkobling av bakaksel, dette gir blant annet forbedret drivstofføkonomi. Firehjulstrekk-systemet kobles inn ved automatisk behov, bilen fordeler kreftene optimalt i forhold til underlag.

Føreren kan også tilpasse kjøreegenskapene med Selec-Terrain-velgeren.
Man kan velge mellom tre innovative firehjulstrekk systemer: Jeep Active Drive I, Jeep Active Drive II og Jeep Active Drive Lock med differensialsperre som gir intet mindre enn «best-in-class off-road capability».

Best på sikkerhet
Nye Cherokee kommer med ny, effektiv 2.0-liter Multijet II turbo diesel med drivstoffbesparende Stop/Start teknologi som yter 140 eller 170 hestekrefte,r begge med 350 Nm. Og foreløpig et bensinmotor alternativ, en 3.2-liter V-6 Pentastar.

Nyheten er tilgjengelig med konfiguerbar full-farge 7″ TFT instrumentskjerm i dashbordet og Uconnect med 8.4″ fargeskjerm og multimediasystem. Dessuten hevder importøren at bilen er best i klassen på sikkerhet, men 5 stjerner i Euro NCAP, og eneste i sin klasse med kneairbag. Bilen har hele 70 avanserte sikkerhetsfunksjoner.

Nye Cherokee kommer i tre utstyrsutgaver: Longitude, Limited og Trailhawk

Avansert utstyr
Velger man Limited med Premium-pakke får man blant annet Jeep sitt legendariske firehjulstrekksystem, Selec Terrain som tilpasser 4×4 systemet til underlaget, 8.4″ fullfarget berøringsskjerm, 7″ fullfarget konfiguerbar instrumentskjerm, Nappa skinnseter, Adaptive Cruise Control, parkeringsassistent, ryggekamera, filskiftevarsling, bremseassistent, blindsonevarsling, kollisjonsvarsling, ventilerte førerseter, oppvarmet ratt, stor stereo fra Alpine (9 høyttalere – 8’’ subwoofer – over 500W), Uconnect underholdningssystem, trådløs lading av telefon i armlene, todelt glasstak som kan åpnes, 18″ alufelger. Dette er bare noe av hva som er tilgjengelig i utstyrsvarianten Limited.

Startpris for Cherokee er 499 900,- .

Av Jens P. Christensen