BMW-dobbel med sporty premium

BMW priser sommeren med dobbeltpremiére i ypperste premiumklasse, heftige X4 og 4-serie Grand Coupé. Optimistisk Bavaria-trio med premierebilene, fra venstre Glenn Taraldsen, Eivind Kjempekjenn og Stig Kvade.

Han har testkjørt begge premiérebilene og er begeistret for hva han har opplevd. Nå gleder han seg til å vise bilene til kunder som forlengst har bestilt ny bil – usett.

– Hvis jeg selv måtte valgt mellom de to modellene, ville jeg vært skikkelig i tvil. Design og kjøreegenskaper er så strålende, og selv om bilene er ganske ulike, appellerer de til de samme instinkter. Dette er biler for både dem som er litt lei «vanlig» SUV eller to dørs coupé – og som ønsker seg mer sportslige egenskaper og utseende, sier han.

Sports-SUV
– BMW X4 er en fullblods sports-SUV, en perfekt bil for kunder som ønsker å sitte høyt, men samtidig foretrekker sportslig preg, kjøregenskaper og komfort, sier Taraldsen.

Nyheten er bygget på samme plattform som BMW X3, og som alltid kan BMW-kundene skreddersy sin bil. Listen over utstyr og valgmuligheter er på mange sider. I denne bilen kan man få alt man måtte ønske seg. Punktum! Men nye X4 har mer standardutstyr enn andre modeller, bl.a. sportsstyring og performance control.

Nye motorer
Salgssjefen tror utgaven med den ny 2 liters dieselmotor på 190 hk. blir bestselgeren. Denne motoren er spesielt snill på både forbruk, utslipp og støy. Men også X3 20i med 184 hesters bensinmotor og ikke minst 28i med 245 hk vil slå an. Noen dieselentusiaster vil nok foretrekker den spreke 6-sylindrede dieselmotoren som yter 211 hk. xDrive firehjulsdrift er standard på alle utgavene.

Tidsriktig coupé
Også det andre juni-slippet fra BMW, elegante 4-serie Grand Coupé, spiller på sportslige strenger. Grand Coupé er BMWs betegnelse på elegante 4 dørs sedaner med kupépreget karosseri, og det lille, diskrete emblemet på bakskjermen er tegnet på at dette er en premiumutgave nettopp i denne klassen.

Glenn Taraldsen er sikker på at det er en tidsriktig nyhet. Ingen dårlig kombinasjon….

Velger firehjulsdrift
4-serie Grand Coupé tilbys naturligvis i flere utgaver og med et vell av valgmuligheter når det gjelder utstyr og farger. Den aller første som er ankommet lokalene på Stoa er en 420d xDrive med 163 hesters dieselmotor og firehjulsdrift.

– Vi tror dette blir volumutgaven. De aller fleste BMW-kunder velger for øvrig nå firehjulsdrift. Det har skjedd en ganske voldsom økning med xDrive teknologien, sier

Taraldsen.
Andre spennende motoralternativer er en 2 liter bensinmotor som yter 184 hk. og 428i utgaven med 245 hk.

– Det er to fantastiske biler. X4 er en sports-SUV, 4-serie Grand Coupé en firedørs sportslig coupé. Begge nyhetene kombinerer livsstil og kjøreytelser på en fortreffelig måte, sier Glenn Taraldsen, salgssjef hos Bavaria Arendal.

– Sportslige coupéer er en trend i markedet. Vi solgte mange 3 dørs coupéer av 3-serien for noen år siden, men markedet har endret seg. Derfor er jeg sikker på at denne 4 dørs 4-serie Grand Coupé med stor bakluke vil bli godt mottatt. Med et bagasjerom på 480 liter har man dessuten plassen man trenger, uten at det går ut over stilen, sier han – og slår fast at denne bilen er en av de aller peneste bilene BMW har laget. Dessuten er den skikkelig tøff.

Av Jens P. Christensen